Getting closer.. Ca va bientôt commencer...
We are finishing tidying here and there to get the place ready for re-construction starting in September. But there is not much left to demolish! We took down the old wooden floor dating from 1969 of the old bedrooms, we will reuse it to make headboards for the beds.
One bedroom before:
and above: completely gutted!
Nous continuons à ranger et à démonter quelques dernières choses avant que les travaux ne commencent en septembre. Il n'y a plus grand chose à faire tomber, mais nous avons quand même enlevé le parquet qui datait de 1969 des deux anciennes chambres. Il nous servira à faire de nouvelles têtes de lit.
Olivier is doing great with his garden, which was supposed to be just a trial this summer. His harvest of the week end:
Olivier réussit pas mal avec sa permaculture. Voici la récolte du week end.
The kitchen wall will look super nice and authentic once finished. Here it is before in orange... and now with its original stones!
Le mur de la cuisine, anciennement orange, rendra très bien une fois rejointé avec ses pierres d'origine.
Finally, we have chosen the names of the rooms: Gamay and Chardonnay (the two local varietals of the region) for the two guest rooms located in the house. "La Bergerie" will be the name of the independent gite (like a mother-in-law suite) as it used to be a sheep pen. Next summer we should have two goats running by...
Finalement les noms des chambres d'hôte et du gîte ont été choisis: Gamay et Chardonnay, les deux cépages locaux. Le gîte sera "La Bergerie", son ancienne vocation, depuis lequel on pourra voir gambader deux chêvres l'été prochain!
One bedroom before:
and above: completely gutted!
Nous continuons à ranger et à démonter quelques dernières choses avant que les travaux ne commencent en septembre. Il n'y a plus grand chose à faire tomber, mais nous avons quand même enlevé le parquet qui datait de 1969 des deux anciennes chambres. Il nous servira à faire de nouvelles têtes de lit.
Olivier is doing great with his garden, which was supposed to be just a trial this summer. His harvest of the week end:
Olivier réussit pas mal avec sa permaculture. Voici la récolte du week end.
The kitchen wall will look super nice and authentic once finished. Here it is before in orange... and now with its original stones!
Le mur de la cuisine, anciennement orange, rendra très bien une fois rejointé avec ses pierres d'origine.
Finally, we have chosen the names of the rooms: Gamay and Chardonnay (the two local varietals of the region) for the two guest rooms located in the house. "La Bergerie" will be the name of the independent gite (like a mother-in-law suite) as it used to be a sheep pen. Next summer we should have two goats running by...
Finalement les noms des chambres d'hôte et du gîte ont été choisis: Gamay et Chardonnay, les deux cépages locaux. Le gîte sera "La Bergerie", son ancienne vocation, depuis lequel on pourra voir gambader deux chêvres l'été prochain!
Ca va rendre top !!!! Bravo pour la récolte
ReplyDelete